Fără categorie

Machiaj de mireasă 2014 – tendinţe şi stiluri populare

Întrucât sezonul nunţilor a început şi poate o parte din voi încă nu v-aţi programat sesiunea de makeup sau aveţi dubii în legătură cu ce stil de machiaj vi se potriveşte, m-am gândit să va prezint un tutorial ce va clarifica toate întrebările legate de machiajul de mireasă.

Alături de noi am invitat-o pe Adina, care va trece în tutorialul de astăzi prin numeroase transformări şi stiluri de machiaj de mireasă. Vom porni de la un machiaj natural şi luminos, subtil accentuat, pe care vi-l voi prezenta în mai multe nuanţe recomandate pentru mirese, către variante mai intensificate, dar la fel de elegante.

Întotdeauna recomand viitoarelor mirese să nu se îndrepte către tehnici şi nuanţe în tendinţe, atunci când aleg machiajul de mireasă, ci să meargă pe stiluri de machiaj clasice, consacrate şi elegante, care pun în valoare trăsăturile. Prin urmare, voi realiza pentru Adina şi machiajele cat eye, smokey eyes şi Hollywood glamorous în versiunea bridal şi vă voi arăta pe parcurs imagini before and after, care vor marca numeroasele transformări pe care le putem obţine prin machiaj. Sper să vă placă!

Machiaj profesional de mireasă la domiciliu

Întotdeauna încep un machiaj de mireasă pregătind cu multă atenţie tenul. Folosesc un demachiant tonic pentru a echilibra pH-ul pielii, urmat de o gamă de îngrijire, potrivită pentru tipul de ten al clientei.

Folosesc local o bază de machiaj profesională, care previne excesul de sebum şi masez în piele un ser ce hidratează şi umple liniile fine. Urmează crema pentru ochi şi un primer profesional, care garantează rezistenţa machiajului pe parcursul întregii petreceri.

Pentru machiajul tenului mă bazez pe fond de ten hd, potrivit pentru fotografii şi filmări, care este suficient de pigmentat încât să acopere majoritatea imperfecţiunilor, însă nu încarcă tenul şi arată întotdeauna bine pe cameră, în ciuda condiţiilor de iluminare.

Machiaj de mireasa profesional

Machiaj de mireasa profesional

Ten impecabil cu ajutorul unui machiaj rezistent

Continui folosind local o paletă de corectoare care vor camufla complet atât imperfecţiunile tenului, zone în care pielea se înroşeşte, cicatrici, cât şi cearcănele din jurul ochilor. Principala mea grijă este ca mireasa să nu arate semnele de oboseală acumulate din cauza organizării evenimentului de-a lungul lunilor.

De îndată ce tenul arată impecabil, mă folosesc de tehnici de conturare a trăsăturilor, care vor conferi tridimensionalitate chipului şi vor corecta orice asimetrii la nivelul feţei. Produsele cremoase, mate ajută la obţinerea unui rezultat natural, credibil, iar cu ajutorul lor vom accentua pomeţii, vom contura fruntea, volumul mandibulei şi vom miscora forma nasului.

Machiaj corector pentru mirese

Machiaj corector pentru mirese

Corectii in machiaj pentru un look impecabil

Pentru a conferi prospeţime chipului şi durabilitate machiajului, voi folosi blush cremos, într-o nuanţă ce complimentează culoarea părului şi subtonul tenului. Recomandate sunt tonurile de roz, piersică şi corăi, iar aici contează foarte mult preferinţa miresei.

Pentru a fixa machiajul, fără a-l încărca, mizez întotdeauna pe pudră liberă translucidă, în varianta HD. O aplic în straturi fine, bine întrepătrunse, pentru a conferi rezistenţă şi a preveni deteriorarea machiajului pe parcursul serii.

Machiaj profesional pentru mirese

Machiaj profesional pentru mirese

Produse de machiaj profesionale, speciale pentru filmari si fotografie

Un ultim pas al pregătirii tenului constă în aplicarea unui iluminator în puncte cheie ale machiajului. Eu aplic o pudră iluminatoare cu particule strălucitoare într-o manieră foarte delicată, deasupra pomeţilor, pentru a capta lumina şi a estompa foarte bine trecerea dintre fond de ten, blush şi bronzer.

Machiajul sprâncenelor îl voi realiza în funcţie de preferinţa clientei şi de stilul de machiaj pe care îl va purta. Indiferent că acestea sunt doar subtil conturate sau intervenim mai mult la nivelul formei, pentru a corecta asimetriile, folosesc un produs cremos waterproof, recomandat pentru machiajul de mireasă.

Machiaj bridal

Machiaj bridal

Machiajul ochilor, tehnica şi nuanţele folosite pentru machiajul final vor depinde atât de recomandările mele, cât şi preferinţele miresei şi corecţiile pe care le doreşte la nivelul formei ochilor. Aşa cum v-am promis la începutul acestui tutorial, pentru Adina voi realiza mai multe stiluri de machiaj, pornind de la o variantă naturală, mai soft şi trecând în aria unor machiaje mai intense şi accentuate, precum machiajul elegant de seară, cu linie de tuş mai grafică şi o conturare a pliului, machiajul Cut Crease, machiajul clasic Cat Eye, apoi Smokey Eyes şi într-un final, machiajul glamorous în stil Hollywood, o interpretare a stilului purtat de Marilyn Monroe.

Machiaj delicat, subtil pentru mirese

Machiajul luminos şi natural pentru mirese presupune o accentuare mai discretă a privirii, folosirea unor tuşe de culoare bine estompate şi întrepătrunse. Este cunoscut drept machiajul american şi arată foarte bine în filmări şi fotografii, în ciuda aparentei simplităţi. Se merge pe ideea de clar-obscur cromatic, nuanţe deschise, uşor perlate în colţurile interne ale ochilor, întrepătrunse cu nuanţe intermediare ce complimentează trăsăturile miresei şi nuanţe mai închise, mate, la colţurile externe.

Machiaj discret mirese

Machiaj discret mirese

Conturarea ochilor este realizată subtil, în tehnica smokey, pentru a nu avea linii dure, foarte accentuate şi a păstra un look natural. Nuanţele folosite pentru a obţine acest look se aleg în funcţie de trăsături şi de preferinţele miresei, însă în genere se preferă tonuri neutre – bej auriu, roz perlat, auriu rose, corai, somon, nuanţa untului, ivoire, roz antic, lila, întrepătrunse cu griuri, brunuri, nuanţe de maro sau ciocolatiu.

Machiajul de ocazie pentru mirese

Machiajul elegant de seară este una dintre cele mai populare stiluri de machiaj printre miresele cu care am lucrat, întrucât este uşor mai intensificat, datorită liniei de tuş grafice pe linia genelor superioare şi a nuanţelor mult mai intense. Pliul este subtil conturat pentru a crea tridimensionalitatea machiajului şi a conferi profunzime privirii, iar întrucât privirea este intensificată prin eyeliner, se poate realiza un contrast mai puternic între nuanţele deschise şi cele închise.

Machiaj de ocazie pentru mirese

Machiaj de ocazie pentru mirese

Se pot folosi nuanţe de mov, prună, burgundy, grena, bleumarin, verde smarald, ciocolatiu, brunuri, negru în antiteză cu tonuri mai deschise, din aceeaşi familie de culori sau cu nuanţe complementare. Genele false fir cu fir conferă un plus de farmec acestui stil de machiaj popular.

Machiajul Cat Eye de mireasă

Un alt stil popular anul acesta este Machiajul Cat Eye, o varianta clasică cu care nu vei da greş. Întrucât presupune conturarea intensă a privirii şi marcarea liniei genelor folosind eyeliner, acest tip de machiaj este potrivit mireselor care aleg pentru ziua nunţii o rochie în dulce stil clasic.

Machiaj Cat Eye pentru mirese

Machiaj Cat Eye pentru mirese

Cromatic este foarte permisiv, însă machiajul Cat Eye este cel mai bine pus în valoare folosind tonuri neutre, într-un degrade de la linia grafică a tuşului, către brunuri în pliurile ochilor.

Machiaj Smokey Eyes de mireasă

Dacă eşti adepta unui machiaj intens al ochilor, Smokey Eyes este varianta cea mai potrivită pentru tine. Tehnica fume accentuează privirea şi îţi conferă un plus de farmec şi rafinament. Smokey eyes presupune un degrade de la nuanţa închisă – negru – pe linia genelor, care se pierde încet în orice nuanţă preferi.

Machiaj Smokey Eyes pentru mirese

Machiaj Smokey Eyes pentru mirese

Acest stil este recomandat mireselor care doresc să alungească privirea şi să corecteze o formă proeminentă a ochilor. Intensitatea Smokey Eyes se poate adapta în funcţie de preferinţe tale şi de trăsături.

Machiajul Cut Crease pentru mirese

Machiajul Cut Crease sau Banana închisă este un stil care capătă popularitate în rândul mireselor care doresc să obţină o formă alungită a ochilor. Întrucât presupune conturarea grafică a liniei genelor şi cea estompată a pliului, se merge pe o cromatică clar-obscur şi nuanţe neutre, cu o eleganţă aparte.

Machiaj mireasa Cut Crease

Machiaj mireasa Cut Crease

Intreaga pleoapă mobilă este iluminată prin tonuri de ivoare, bej auriu, nuanţa untului, roz perlat, auriu rose, corai deschis, iar linia pliului se accentuează printr-un degrade de umbre, în nuanţe proprii pielii. Genele false au un rol important pentru look-ul final.

Machiaj in stil Hollywood pentru mirese

Machiajul glamorous hollywoodian, inspirat din look-ul purtat de Marilyn Monroe, este alegerea perfectă pentru o nuntă organizată în sezonul rece. Această opţiune clasică, marcată prin linia de tuş şi nuanţele luminoase folosite în machiajul ochilor se recomandă mireselor care vor să mărească optic privirea şi să adauge un plus de eleganţă ţinutei. Cu o pereche de gene false superbe şi farmecul unui ruj roşu intens, nu vei da greş niciodată!

Machiaj glamorous pentru mirese

Machiaj glamorous pentru mirese

Sper că ţi-a plăcut tutorialul pe care l-am realizat şi că te-am ajutat în alegerea unui stil de machiaj de mireasă care ţi se potriveşte. Sezonul nunţilor abia a demarat, aşadar, dacă eşti în căutarea unui makeup artist pentru nuntă,  ai ajuns unde trebuie.

Te invit să apreciezi fotografiile cu miresele pe care le-am machiaj din portofoliul meu profesional, pe www.luizaburhai.com sau pe www.machiajdemireasa.com şi să programezi şedinţa de machiaj acum, pentru a fi sigură că sunt disponibilă şi pot să îţi ofer machiajul de mireasă pe care ţi-l doreşti.

Dacă ţi-a plăcut acest tutorial, nu uită să îi dai Thumbs Up pe YouTube şi să îl recomanzi pe Facebook prietenelor tale.About the Author

Luiza
0 Comments

Be the first to comment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *