Fără categorie

Machiaj de seară – opţiunile unui machiaj elegant pentru ocazii speciale

Machiajul elegant de seară îţi defineşte toate trăsăturile şi îţi evidenţiază privirea, conferind un farmec instant şi un look glamorous, deosebit. Personalizat şi bine realizat, un machiaj de seară îţi va oferi siguranţa de sine necesară pentru orice apariţie la un eveniment important, o petrecere sau o festivitate.

Deşi multe femei apelează pentru ocazii speciale la tehnici şi elemente statement de machiaj – precum smoky eyes sau rujul roşu, un machiaj se seară deosebit nu presupune folosirea obligatorie a unor culori puternice sau a unui stil de machiaj dramatic.

Fiecare dintre noi avem trăsături şi gusturi diferite, motiv pentru care există o gamă largă de stiluri de machiaj potrivite pentru ocaziile speciale din viaţa ta  -luminos, clasic de seară, cat eye sau smokey eyes, cut crease, machiaj în tendinţe, glamorous etc.

Menirea mea în calitate de make-up artist profesionist este să mă asigur că machiajul ales îţi complimentează trăsăturile şi este în perfectă concordanţă cu ţinuta pe care o vei alege, cu coafura şi accesoriile.

Machiaj de seara clasic

Machiaj de seara clasic

Poţi fi sigură că vei avea parte de un machiaj aplicat profesionist, superb şi impecabil din punct de vedere tehnic, care va rezista pe parcursul întregului eveniment, fără a se estompă sau deterioră. Înlătură grijile asimetriilor şi a aspectului nefinisat în machiajul ochilor şi asigură-te că toate imperfecţiunile la nivelul tenului, sprâncenelor şi buzelor sunt corectate.

Machiajul de seara poate fi dificil de realizat dacă nu ai experienţă şi precizie în aplicare. Dacă înveţi repede din explicaţii step-by-step, la sfârşitul acestui articol vei avea cunoştinţele necesare pentru a realiza singură acest stil de machiaj elegant, iar dacă preferi să îl realizez chiar eu, poţi stabili o programare cu ocazia următorului eveniment important.Pentru detalii şi programări, foloseşte informatiile de pe pagina de contact.

Pentru a veni în ajutorul tău, am creat şi cursurile de automachiaj personalizate, în care îţi voi dezvălui tehnici şi trucuri profesionale, care te vor ajuta sa te machiezi singura pentru fiecare eveniment important, cu priceperea unui makeup artist.

Iată şi un tutorial step-by-step pe care l-am pregătit pentru a te ajuta să intelegi mai bine paşii necesari in realizarea unui machiaj de seară:

Machiajul elegant de seară –  servicii de machiaj profesional

Machiajul elegant de seară este calea de mijloc între machiajul natural de zi şi machiajul de ocazie, care poate include tehnici mai complexe (metoda rusească, smoky, metoda italienească), elemente fantasy (gene false fantasy, strasuri etc ) sau culori saturate.

Drept urmare, machiajul de seară nu trebuie să determine o schimbare dramatică. Accentuarea machiajului de zi este cea mai recomandată metodă de a străluci şi după lăsarea serii, de a te simţi totuşi naturală şi bine în compania celorlalţi.

Machiaj elegant de seara

Machiaj elegant de seara

Există câţiva factori care condiţionează machiajul de seară şi este important să îi cunoşti pentru a înţelege motivele din spatele recomandărilor mele – de ce machiajul de seară trebuie să fie mai pregnant, de ce trebuie folosite uneori anumite nuanţe şi texturi şi de ce un stil este mai potrivit decât altul, în cazul tău.

  • Ocazia/Destinaţia – nu ai purta acelaşi tip de machiaj la un eveniment business şi la o petrecere în familie. Stilul machiajului diferă în funcţie de destinaţia sa, de unde va fi prezentat;
  • Îmbrăcămintea – întotdeauna va fi un factor decisiv, atât pentru alegerea tehnicii de machiaj, cât şi în stabilirea paletei cromatice a machiajului;
  • Luminozitatea de la bust în sus – scăderea luminozităţii este motivul pentru care intensificăm machiajul de seară, însă iau în consideraţie diferitele tipuri de iluminare înainte de a lua o decizie. Până la urmă, există o diferenţă între cina la lumina lumânărilor şi lumina brutală a plafonierelor, nu?
Machiaj de seara glamorous

Machiaj de seara glamorous

Realizarea machiajului elegant de seară

Orice machiaj de seară începe de la bază, prin aplicarea unui fond de ten cu putere mai mare de acoperire, aplicat în straturi fine pentru un aspect natural, urmată de un corector/iluminator cu o textură lejeră, într-o nuanţă puţin mai deschisă decât cea a fondului de ten.

În cazul machiajului elegant de seară, fondul de ten nu este urmat precum în mod obişnuit de pudră, ci de modelarea pomeţilor şi conturarea feţei cu un fond de ten mai închis. Produsul cremos se aplică imediat sub pomete cu moderaţie, întocmai precum procedăm în cazul blush-ului cremos, pentru a insinua volumetria feţei.

Urmează aplicarea unei pudre liberă în nuanţa pielii, necesară pentru a fixa produsele cremoase şi a matifia tenul. Pentru un plus de strălucire şi un aspect radiant, pentru un machiaj de seară deosebit obişnuiesc să aplic atât blush, cât şi pudră iluminatoare, care va conferi look-ului un plus de rafinament şi va cizela mai mult trăsăturile.

Machiaje de seara by Luiza Burhai realizate pentru fashion shootings

Machiaje de seara by Luiza Burhai realizate pentru fashion shootings

Voi alege tehnica de machiaj cu care voi lucra în funcţie de trăsăturile tale, pentru a le complimenta şi a le defini cât mai bine. Ai la dispoziţie o sumedenie de tipuri de machiaj de seară din care poţi alege- elegant, glamorous, smokey eye, cat eye, luminos, cut crease etc.

Fardurile folosite în machiajul de seară pot şi se recomandă a fi atât sidefate, cât şi mate. Te voi ajuta să alegi nuanţele în funcţie de tipul de lumină predominantă, pentru ca subtonul acesteia să nu influenţeze negativ cromatica aleasă şi în loc de un minunat fard albastru, cei din jur să perceapă un maron fără viaţă.

Dacă predomină lumina incandescentă a becurilor electrice, îţi recomand farduri în nuanţe bej, auriu, roz, vanilla combinate cu tonuri închise de maron. Evită cu orice preţ culori precum albastru şi mov! Dacă predomină lumina fluorescentă, îţi sugerez tonuri de bej, maron roşcat sau corai.

Cea mai lipsită de riscuri abordare este realizarea unui machiaj de seară din nuanţe neutre – tonuri de bej, maron, ciocolatiu, brun închis – realizând degrade-uri seducătoare la colţurile externe ale ochilor şi conferind privirii o intensificare naturală.

Machiaj de seara minimalist

Machiaj de seara minimalist

În viziunea mea, definirea şi stilizarea sprâncenelor este foarte importantă, aşadar voi avea grijă să umplem eventuale goluri, să alungim şi să conferim cozilor sprâncenelor o linie uşor ascendentă spre tâmple.

Genele false sunt opţionale, însă conferă un plus de feminitate şi aprofundează farmecul machiajului de seară.

Înainte de a intra în detalii tehnice legate de aplicarea machiajului pentru buze, lasă-mă să îţi reamintesc că machiajul intens al ochilor nu presupune automat alegerea unui ruj de buze nude.

Apelează fără griji la un ruj roşu cu subton ce complimentează nuanţele folosite pentru machiajul ochilor şi al pomeţilor, dacă te simţi confortabil purtandu-l sau la tonuri de maron rose sau corai. Un gloss cu particule strălucitoare este insa cea mai simplă cale de a obţine un machiaj de seară superb, ireproşabil.

Machiaj de seara smokey

Machiaj de seara smokey

La final, când toate elementele machiajului de seară pe care l-ai ales sunt puse la punct, voi completa look-ul cu ajutorul unor trucuri ştiute numai de mine şi de alţi make-up artişti profesionişti.

Dacă vrei să ai şi tu parte de un tratament profesionist pentru marele eveniment care se apropie, nu ezita să ma contactezi pe email la luiza.burhai@gmail.com sau să suni la numărul 0749 209 352. Îţi stau la dispoziţie cu sfaturi, experienţa şi tehnica necesară pentru a realiza un machiaj de seară superb, aşa cum îţi doreşti!About the Author

Luiza


Published on iunie 11, 2013 in Fără categorie .
Etichete: , , , , ,


0 Comments

Be the first to comment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *